• SRBIJA ĆE, UZ 58 ZEMALJA U EVROPI, GLEDATI MEČEVE SA ROLAN GAROSA U 3D TEHNOLOGIJI

27. maj 2010.

PRVI PRENOS SPORTSKOG  SPEKTAKLA U 3D TEHNOLOGIJI!

Beograd, 24. maj 2010.  – Kompanija SBB objavila je danas početak akcije sa Eurosportom i Panasonicom, tokom koje će gledaocima u Beogradu omogućiti da po prvi put u istoriji gledaju jedan sportski spektakl u visokokvalitetnom 3D formatu. Eurosport će, koristeći opremu Panasonica, prenositi turnir preko satelitskog 3D signala u 58 evropskih zemalja, na više od tri hiljade odrabranih lokacija, među kojima su i dve lokacije u Beogradu.

Otvoreno tenisko prvenstvo Francuske, dobro poznati „Rolan Garos“ održava se od 23. maja do 6. juna 2010. godine i jedno je od najprestižnijih sportskih manifestacija u Evropi.

Po prvi put u istoriji, gledaoci Srbije, a i cele Evrope, imaće priliku da na odabranim lokacijama gledaju prenos u 3D tehnologiji koji će ih, posredstvom televizijskih ekrana, odvesti direktno na teniski teren. Tokom turnira, 3D tehnologijom biće prenošeni svi mečevi koji se budu igrali na centralnom terenu. Ovo će biti originalni 3D prenos mečeva, a ne samo simulacija 3D okruženja koju emituje TV kanal.

Srbija, u odnosu na ostatak sveta, ima i poseban razlog da gleda Rolan Garos uz Novaka Đokovića, Jelenu Janković, Anu Ivanović i sve naše tenisere koji su ovih dana, na našu radost, u velikom broju u Parizu. U isto vreme kada i mnogi evropski gradovi, Beograđani će mečeve u 3D i HD kvalitetu moći da prate pored teniskih terena SC “Milan Gale Muškatirović” na Dorćolu, kojima upravlja Novak sa svojom porodicom. U SBB Show Roomu, u Kralja Petra 55 u Beogradu, tokom trajanja teniskog turnira korisnici SBB-a će, takođe, moći da isprobaju gledanje 3D televizije. Pored toga, već sada se i u prodavnicama Tehnomarketa, mogu videti i isprobati televizori koji podržavaju 3D tehnologiju.

Osim demonstracije prednosti novog sistema, ovim se postavlja kamen temeljac za sve buduće 3D prenose uživo, kao i distribuciju 3D televizijskog programa uopšte, kako u Evropi, tako i kod nas.

“SBB je uvek bio među prvima kada su u pitanju inovacije i posebno smo ponosni na to što smo, kao najveći kablovski i satelitski operator u regionu, partner Eurosporta i Panasonica u prenosu Rolan Garosa u 3D tehnologiji. Nakon što smo korisnicima u Srbiji omogućili digitalnu televiziju i HDTV, sada prikazujemo i 3D televiziju u Srbiji, istovremeno kada se to dešava i u Evropi.  Zahvalni smo i Tehnomarket-u, koj je podržao ovaj projekat i koji srpskom tržištu već predstavlja i  3D televizore.” – rekli smo u obraćanju prisutnima.

Prenose sa Rolan Garosa u 3D tehnologiji neće pratiti komentator, ni na jednom od jezika, ali će biti zvuka sa terena. Prenosi će se emitovati od 9 časova do 22 časa tokom dve nedelje turnira (sa izuzetkom 24. maja kada će prenos početi u 11.00 časova), a u pauzama između dva meča ili u slučaju kiše tj. onda kada nema mečeva biće emitovane reprize.

Pozivamo Beograđane da u narednim danima svrate na obalu Dunava, kod teniskih terena “Milan Gale Muškatirović”, kao i u SBB Show Room u Kralja Petra 55, gde će moći da vide prvi 3D televizijski prenos  i uživaju u, verujemo, dobroj igri vrhunskih tenisera.

• OSTALI TEKSTOVI